«Гарячий» Донбас, бойові дії на Херсонщині та ракетний удар по Сумщині – зведення ВЦА

«Гарячий» Донбас, бойові дії на Херсонщині та ракетний удар по Сумщині – зведення ВЦА

Укрінформ
У Сумській області російські війська обстріляли прикордонні громади з мінометів і артилерії та завдали ракетних ударів, є загиблі та поранені.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 8:00 16 червня.

На Сумщині минулої доби росіяни обстрілювали прикордонні громади з мінометів та артилерії. Вдень на ворожій міні неподалік кордону підірвався автомобіль, внаслідок цього троє осіб загинули, одна - дістала поранення.

Ввечері російські війська завдали ракетного удару по околицях Глухова, випустивши п'ять ракет. Загинула одна і поранені шестеро людей. Вночі - ракетний авіаудар по Садівській громаді. Загинули четверо і поранені шестеро людей. Також сьогодні вранці російські війська завдали ракетного авіаудару по Краснопільській громаді, протягом години обстрілювали з мінометів. Зруйновано будівлі, тривають пожежі. Інформація про постраждалих та руйнування уточнюється.

Читайте також: На Миколаївщині через ворожі обстріли зруйновані будинки та склади, згоріло пшеничне поле

У Харкові ніч минула з повітряними тривогами та поодинокими обстрілами, постраждалих немає. Внаслідок обстрілів Лозівського району одна людина дістала поранення, в Ізюмському районі поранено чотирьох осіб. На Ізюмському напрямку тривають бойові дії.

На Луганщині ворог намагається наступати в Сєвєродонецьку і Тошківці, спалює села Гірської та Попаснянської громад. Збройні сили України вчора відбили черговий ворожий штурм у Тошківці, де щодня більшає руйнувань. Минулої доби у Гірському росіяни пошкодили 12 будинків, одна людина дістала поранення.

У Донецькій області тривають активні бойові дії вздовж всієї лінії фронту, вчора ввечері росіяни завдали ракетних ударів по віддалених населених пунктах - Покровськ, Гришине. По Костянтинівці застосували РСЗО «Ураган». Пошкоджено та зруйновано житлові будинки, метеостанцію, промислове підприємство і свиноферму. За добу одна людина загинула, 13 - дістали поранення. Продовжується евакуація населення.

У Миколаєві російські загарбники обстріляли житловий квартал з реактивних систем залпового вогню, попередньо, системи «Ураган», поцілили у чотириповерховий житловий будинок. Також вчора обстріляли Широківську громаду. За попередньою інформацією потерпілих немає, зруйновані фермерські склади.

Читайте також: Унаслідок ракетного удару на Сумщині загинули чотири людини

Також тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація про постраждалих і руйнування уточнюється. Вчора потягом дня росіяни обстрілювали с. Лимани Галицинівської громади, внаслідок цього два будинки згоріли, в інших - вибиті вікна, двері. Потерпілих немає. В результаті ворожих обстрілів у с. Засілля Первомайської громади та смт Первомайське виникли пожежі у житлових будинках. Потерпілих немає.

У Херсонській області тривають бойові дії, зокрема, кризове становище у населених пунктах Бериславського і Каховського районів – є загиблі і поранені, також знищено будинки, заміновано інфраструктуру та берег річки, мародерство, викрадення місцевих жителів. Перевіряється інформація щодо мінування берегів Молодіжного пляжу у Херсоні. Критична ситуація в області із забезпеченням людей медикаментами та гуманітарною допомогою.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Чернігівській, Полтавській, Київській та Житомирській областях.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-