Держдеп вивчає повідомлення про можливе захоплення росією у полон двох американців

Держдеп вивчає повідомлення про можливе захоплення росією у полон двох американців

Укрінформ
У Держдепартаменті США вивчають повідомлення про можливе захоплення у полон російськими силами двох американських громадян на території України.

Про це повідомляє Голос Америки, повідомляє Укрінформ.

«Ми уважно стежимо за ситуацією і знаходимося в контакті з українською владою», - йдеться у заяві Держдепартаменту США.

Водночас представник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі заявив у середу, що адміністрація не може підтвердити повідомлення про зниклих безвісти американців.

«Ми зробимо все можливе, щоб стежити за цим і подивитися, що ми можемо про це дізнатися», - сказав він.

Член Палати представників Адам Кінзінгер написав у соцмережах, що американці були зараховані до української армії, і «ми очікуємо, що з [ними]... поводитимуться відповідно до Женевської конвенції».

Раніше члени делегації штату Алабама, які виступили в Конгресі, заявили, що два ветерани армії США, 39-річний Александр Друке і 27-річний Енді Тай Нгок Хюїнь, які перебували в Україні та допомагали ЗСУ боротися з росією, зникли безвісти кілька днів тому, і про їхню долю нічого не відомо.

Оперативна група Baguette повідомила в Твіттері, що двох американців, які билися разом з українськими військовими, було взято в полон тиждень тому.

Читайте також: Полонені захисники Маріуполя перебувають у Донецькій області - Данілов

Як повідомлялося, на початку війни Україна створила Міжнародний легіон для іноземних громадян, які хотіли допомогти захистити країну від російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-