В ООН вивчають факти масового викрадення росією українських дітей

В ООН вивчають факти масового викрадення росією українських дітей

Укрінформ
Управління Верховного комісара з прав людини вивчає повідомлення про насильну депортацію дітей з дитячих будинків на окупованих територіях Донбасу. 

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу ООН, про це в середу на засіданні Ради з прав людини в Женеві заявила Верховний комісар з прав людини Мішель Бачелет.

«Ми стурбовані ймовірними планами російської влади дозволити переміщення дітей з України в сім'ї в рф, що, схоже, не передбачають кроки з возз'єднання родин і не враховують інтереси дитини», - сказала вона, зазначивши, що УВКПЛ не має даних про кількість викрадених дітей.

За даними ЮНІСЕФ, до російського вторгнення 24 лютого загалом у дитячих будинках, інтернатах та інших установах України перебувало понад 91 тисяча дітей.

Відповідно до заяви ЮНІСЕФ, Росія «може змінити чинне законодавство, щоб полегшити прискорене усиновлення» сиріт з України.

Читайте також: В Ізмірі діятимуть групи психологічної підтримки для дітей та підлітків з України

На пресконференції в Києві в середу члени комісії Ради з прав людини, що розслідує російські звірства в Україні, заявили, що «на тимчасово окупованих територіях зникла значна кількість дітей, особливо з дитячих установ».

Водночас поки що важко встановити, куди вони були вивезені, зазначила одна з трьох членів комісії Жасмінка Джумхур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-