Луганщина: ЗСУ стримують ворога з трьох боків та не дають просунутися до Лисичанська

Луганщина: ЗСУ стримують ворога з трьох боків та не дають просунутися до Лисичанська

Укрінформ
ЗСУ стримують ворога одразу із трьох боків, боронять Сєвєродонецьк та не дозволяють просунутися до Лисичанська.

Про це в Фейсбуці повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу із трьох боків. Однак, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються будинки. Так, окупанти обстріляли споруди поблизу колишнього заводу «Донсода» і декілька будинків поблизу. Аналогічна ситуація і в районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня в цьому місті. 14 будинків зруйновано в Гірському», - йдеться в повідомленні.

У Сєвєродонецьку ворог вкотре поцілив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідну підприємства. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного гіганта. Противник слабкіший у вуличних боях, тому відкриває вогонь з артилерії, через що руйнуються домівки.

Читайте також: За добу 29 обстрілів: на Луганщині росіяни нищать усе на своєму шляху

За останні два дні тільки до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох жителів Лисичанська, а також двох осіб із Золотого. Серйозні пошкодження, за словами очільника Луганщини, у навколишніх селах. Те, що вдалося зафіксувати протягом минулої доби, – зруйновані шість будинків в Нирковому, чотири – в Миколаївці, три – у Вікторівці.

Авіаудари нанесені по Білій Горі, Устинівці та Метьолкіному. Російська армія мала невдалий наступ поблизу Миколаївки та Золотого-3.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-