За добу 29 обстрілів: на Луганщині росіяни нищать усе на своєму шляху

За добу 29 обстрілів: на Луганщині росіяни нищать усе на своєму шляху

Фото
Укрінформ
У Луганській області працівники поліції зафіксували за минулу добу 29 обстрілів населених пунктів російськими армійцями.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Національної поліції України (НПУ), передає Укрінформ.

"Луганщина: минулої доби, 13 червня, ворог обстріляв населені пункти з різного виду озброєння. Поліцейські зафіксували 39 пошкоджень та руйнувань – переважно це багатоповерхові, приватні домоволодіння та господарчі споруди містян", - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: На Харківщині ворог застосував снаряди на парашутах

Також під ворожими обстрілами опинилися території трьох підприємств та приміщення ДСНС, які зазнали пошкоджень. Окрім того, як зазначається, були пошкоджені філії банківських установ. Унаслідок цих обстрілів є поранені місцеві мешканці.

“Окупанти намагаються захопити всі населені пункти регіону, руйнуючи при цьому все на своєму шляху”, - зазначають у поліції.

За інформацією відомства, місцеві мешканці, які вирішили залишитися у власних домівках і відмовилися покидати регіон, обходяться без важливих для життєзабезпечення комунікацій - водопостачання, газу, електрики та мобільного зв’язку.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили 16 російських військових, танк і гелікоптер

При цьому, попри безперервний вогонь з боку загарбницьких військ та відсутність гуманітарних коридорів поліцейські разом з військовослужбовцями ЗСУ провели евакуацію 32 мешканців міста Привілля.

Також упродовж минулої доби правоохоронці зареєстрували 126 повідомлень про вчинені правопорушення та інші події.

Читайте також: У Сєвєродонецьку росіяни здійснюють перегрупування військ

Зокрема, ці повідомлення стосувалися дев'яти фактів колабораційної діяльності громадян, які зайняли посади у незаконно створених загарбницьких структурах, два повідомлення про незаконне позбавлення волі громадян та утримання в заручниках, 10 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами, 17 заяв про зникнення безвісти громадян, п'ять повідомлень про факти мародерства на тимчасово не підконтрольній українській владі території області.

Як повідомлялося, у ОГП поінформували, що прокуратура відкрила 28 проваджень щодо обстрілів рф на Луганщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-