Зеленський просить сучасні системи ППО для захисту цивільних

Зеленський просить сучасні системи ППО для захисту цивільних

Укрінформ
Україна потребує сучасних систем протиповітряної оборони, щоб захистити цивільне населення українських міст.

Як передає Укрінформ, на цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час пресконференції зі ЗМІ Данії, відповідаючи на запитання, чого він очікує від завтрашньої зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі.

Зеленський наголосив, що внаслідок російських ракетних обстрілів українських міст гине мирне населення.

«10-15 крилатих ракет щоденно влучають по нашій землі, в цивільні квартали. І це велика проблема. Не складно порахувати, що 300 ракет можуть бути використані за один місяць. І ви розумієте, яка кількість людей може загинути. Тому, якщо ми не можемо закрити небо тими речами, які ми пропонували, то ми сьогодні просимо надати нам ППО, яке зможе зміцнити нашу оборону і зменшити кількість влучань у звичайних людей. Я дуже очікую на таку підтримку», - сказав Зеленський.

За словами Президента, він чекає на підтримку у вигляді сучасних систем ППО насамперед від європейських країн.

«І це вже можуть зробити не тільки США, але й європейські партнери. Ми дуже чекаємо на таке рішення європейців», - наголосив він.

Глава держави нагадав, що від початку війни Україна просила різні види озброєнь і весь час пропонувала альтернативні варіанти, якщо такої зброї їй не надавали.

«З самого початку війни я просив закрити небо. Але ми не дочекалися цього, на жаль. Ми постійно знаходили альтернативи такому рішенню. Не можете закрити небо – дайте нам відповідні літаки. Ми не дочекалися літаків. Не можете дати літаків – дайте нам, будь ласка, сучасні системи ППО», - сказав він.

Читайте також: Україна має завжди бути готова до ризику вторгнення з росії - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення до України. Окупанти обстрілюють та бомбардують міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-