білорусь перевіряє боєготовність для «переходу на воєнний час» - розвідка

білорусь перевіряє боєготовність для «переходу на воєнний час» - розвідка

Укрінформ
У республіці білорусь проводяться масові військові тренування та навчання, на яких відпрацьовується «перехід із мирного на воєнний час».

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони у Телеграмі, передає Укрінформ.

Як зазначають у розвідці, з 7 червня збройні сили білорусі проводять заняття з бойової готовності, основною метою яких є «перехід із мирного на воєнний час».

"Заняття проводяться також серед строковиків після чергового призову на військову службу та освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки. В межах указаних зборів відпрацьовуються питання організації охорони та оборони об’єктів військової та цивільної інфраструктури, виконання заходів воєнного стану, а також протидія диверсійно-розвідувальним групам", - зазначають у ГУР.

Читайте також: Літаки рф вночі обстріляли Житомирщину з території білорусі - Генштаб

За даними розвідки, у період з 22 червня по 1 липня у Гомельській області рб заплановано проведення мобілізаційних навчань з військовими комісаріатами з аналогічною тематикою. До тренувань додатково залучатимуться усі категорії військовослужбовців, підрозділи, військові частини, з'єднання, органи військового управління.

Крім того, інформує ГУР, з 28 червня по 16 липня на території Жлобинського району Гомельської області заплановано проведення військових зборів з військовослужбовцями новостворених територіальних військ.

Читайте також: білорусь планує збільшити чисельність збройних сил до 80 тисячГенштаб

Як повідомлялося, за інформацією Генерального штабу ЗСУ, у білорусі продовжили до 18 червня терміни проведення перевірки бойової готовності збройних сил; а до 8 липня - терміни закриття повітряного простору над південною частиною білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-