Убили цивільного та відібрали нагороди у ветерана: двом загарбникам оголосили підозру

Убили цивільного та відібрали нагороди у ветерана: двом загарбникам оголосили підозру

Фото
Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру двом військовим російської федерації, які вбили мирного жителя Київської області та викрали нагороди у 96-річного ветерана.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

За даними слідства, у березні під час захоплення села Андріївка Бучанського району військовослужбовець 64-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил рф у складі 35-ї загальновійськової армії незаконно затримав цивільного чоловіка.

Разом з іншим військовим, погрожуючи застосуванням насильства, затриманого помістили до електричної підстанції. Там беззбройного чоловіка спочатку били, а потім підозрюваний убив його пострілом в голову з вогнепальної зброї.

Згодом загарбник разом зі співслужбовцями вдерся до будинку іншого жителя села, погрожуючи зброєю, вони заволоділи його автомобілем.

В іншому будинку, де мешкає 96-річний ветеран Другої світової війни, підозрюваний викрав генератор, який забезпечував електроенергією помешкання. «Погрожуючи зброєю, він викрав у потерпілого ордени за участь у Другій світовій війні, а також державні нагороди України та відомчі відзнаки й нагороди Міністерства оборони України. Частину награбованого окупант причепив собі на форму, сфотографувався та хизувався цим у соціальній мережі», - ідеться в повідомленні.

Другий підозрюваний - військовослужбовець повітряно-десантних військ збройних сил рф - проводив незаконні допити мирних жителів населеного пункту та обшуки у помешканнях громадян. Залякував їх та погрожував убивством.

Читайте також: Військовому рф, який захоплював заручників у Бучі, заочно повідомили про підозру

За процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур обом військовослужбовцям рф повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-