росіяни планували роздавати жителям Київщини паспорти срср

росіяни планували роздавати жителям Київщини паспорти срср

Фото
Укрінформ
російські загарбники у разі захоплення Київської області планували створити окупаційну адміністрацію й усім жителям роздати паспорти срср.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба СБУ.

«У разі захоплення Київської області російські окупанти планували створити тут окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР –принаймні на перший час до видачі документів рф», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, виявлено ворожий схрон з бланками паспортів колишнього срср. Він був облаштований у покинутому будинку поблизу міста Макарів Бучанського району.

Читайте також: Ворог розсилає фейкові повідомлення про повторний наступ на Київщину

Зауважується, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки – були завезені з рф на початку повномасштабної агресії проти нашої держави.

В пресслужбі повідомили, що ці дані військова контррозвідка СБУ отримала на позиціях загарбників, а також підтверджується поведінкою російських загарбників на тих частинах України, які наразі тимчасово знаходяться під їхньою окупацією.

Читайте також: Українці і кримські татари в срср були внутрішніми ворогами, для рф стали зовнішніми - Чубаров

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-