«Примус і тортури»: розвідка перехопила розмову про «агітацію» до служби в армії рф

«Примус і тортури»: розвідка перехопила розмову про «агітацію» до служби в армії рф

Аудіо
Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони перехопило розмову подружжя з "днр", яке обговорює "агітаційну кампанію" щодо підписання контрактів із збройними силами рф.

Як передає Укрінформ, про це ГУР Міноборони повідомляє в Фейсбуці.

"В перехопленій розмові жінка та чоловік з так званої "днр" обговорюють як саме "мобілізованих" з окупованих територій Донецької області "агітують" підписувати контракти із зс рф", - йдеться у повідомленні.

У розмові жінка розповідає про відвертий примус та навіть тортури: "Приїхали агітатори. Один підписав одразу. Інших, які не погодились, примусили скласти зброю і вивезли в невідомому напрямку. Телефони не відповідають. Їх посадили на яму. Яма - це підвал. Сім "козлів" підписали потім. В обід підписали, передумали. По 230 тисяч обіцяли. І їх в той самий день на бойові (відправили на передову - ред.). Із сімох – чотири "трьохсоті", один "двохсотий".

Читайте також: «днрівці» скаржаться, що росіяни дурять їх і кидають на передову

Жінка переповідає розповідь своєї знайомої про практику попередніх років: «Коли її чоловік був на контракті в 15-16 роках і коли пацани відмовлялись, складали зброю, вони своїх розстрілювали самі. Зараз почались переслідування. Вони видали закон. Зараз баб, які починають обурюватись, до 20 років засуджують».

Як повідомлялося, українська розвідка перехопила телефонні розмови російських загарбників, в яких вони вигадують нові способи ухиляння від участі у війні на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-