В Україні зросла до 488 кількість дітей, поранених унаслідок агресії рф

В Україні зросла до 488 кількість дітей, поранених унаслідок агресії рф

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації загинули 263 дитини, 488 – дістали поранення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів.

«Більше ніж 751 дитина постраждала в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 9 червня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 263. Зросла кількість поранених – 488», - ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Читайте також: Понад 1200 дітей зникали безвісти за час війни

Згідно з отриманими ювенальними прокурорами даними, найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 190, Харківській - 132, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 53, Херсонській - 52, Миколаївській - 47, Запорізькій - 30, Сумській - 17, Житомирській - 15, у Києві - 16.

У ході фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про поранення 10 дітей у Харківській області внаслідок обстрілів російськими загарбниками об’єктів цивільної інфраструктури.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 1971 заклад освіти. З них 194 зруйновано повністю.

Як повідомляв Укрінформ, 7 червня у Гуляйполі Запорізької області внаслідок артилерійських обстрілів російських військ вогнепальне поранення дістала дитина 2012 року народження.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-