Понад 1200 дітей зникали безвісти за час війни

Понад 1200 дітей зникали безвісти за час війни

Укрінформ
За час війни до Національної поліції надійшло 1112 звернень про зникнення безвісти 1214 дітей.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ заявила радниця - уповноважена президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, співголова координаційного штабу з питань захисту прав дітей в умовах воєнного часу Дар'я Герасимчук.

“За даними координаційного штабу з питань захисту прав дітей в умовах воєнного часу, що отримали від управління ювенальної превенції Національної поліції України, за час війни надійшло 1112 звернень про безвісне зникнення 1214 дітей. В розшуку на сьогодні залишається 90 дітей. На жаль, серед знайдених, двох дітей виявили мертвими” - розповіла Герасимчук.

Читайте також: Як діяти, коли дитина опинилася без батьків і дорослих

Вона пояснила алгоритм дій батьків при втраті контакту чи зникненні дітей.

“З приводу викрадення дуже важливо для всіх громадян: якщо ви не знаєте місця розташування дитини чи родичів, або загубили їх, в першу чергу зверніться до Національної поліції, а вже потім допомагайте поліції власним розшуком. Тому що насправді часто спочатку люди самі починають шукати тижнями по родичах, і тільки потім звертаються до Національної поліції. При цьому втрачається час. Можливо саме в цей момент дитина знаходиться на території України і її планують вивезти. Тому дуже важливо в першу чергу звернутися до поліції”, - пояснила Дар'я Герасимчук.

Читайте також: Загарбники викрали 2 389 українських дітей

Як повідомлялося, за офіційними даними, російські окупанти вбили 226 українських дітей; понад 420 дітей отримали травми і поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-