Найчастіше люди травмуються та гинуть від вибухів протитанкових мін - МВС

Найчастіше люди травмуються та гинуть від вибухів протитанкових мін - МВС

Укрінформ
До найбільш розповсюджених випадків травмування і загибелі цивільних осіб від вибухонебезпечних предметів належать випадки вибухів автомобільного та сільськогосподарського транспорту на протитанкових мінах.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва.

Вона нагадала, що в Україні раніше було зафіксовано багато випадків загибелі і травмування людей від мін і вибухонебезпечних предметів.

За її словами, особливо гостро ця проблема постає там, де обробляються сільськогосподарські угіддя - часто сільгосптехніка наїжджає на, у тому числі, міни, внаслідок чого стаються різні надзвичайні події.

«Найбільш розповсюджені випадки травмування і загибелі цивільних – це вибухи автомобільного та сільськогосподарського транспорту на протитанкових мінах, на ґрунтових дорогах та полях. Також це - вибухи у лісосмугах та зеленій зоні на протипіхотних мінах, і - вибухи внаслідок необережного поводження громадян із боєприпасами, знайденими в районах ведення бойових дій», - поінформувала Матвєєва.

Читайте також: На Київщині дві людини підірвались на міні у лісі

У свою чергу вона заявила, що наразі вибухотехніки МВС зіткнулися із комплексними мінно-вибуховими загородженнями високої складності, із мінами-пастками та хибними цілями.

Речниця МВС уточнила, що така робота виконується повільно, бо її пришвидшення може призвести до загибелі самого спеціаліста-вибухотехніка.

При цьому, за словами Матвєєвої, незважаючи на смертельну небезпеку, вибухотехніки МВС невідкладно, упродовж кількох хвилин після обстрілів населених пунктів боєприпасами із касетними снарядам, а також системами дистанційного мінування, проводять їх знешкодження для того, щоб не постраждало мирне населення.

Читайте також: Протипіхотні міни, розтяжки та гранати: ДСНС показала, що лишають по собі росіяни

Наприкінці речниця МВС звернулася до громадян з проханням не їздити у ліс, до озер, не ходити лісосмугами тощо. Також вона закликала тих, хто обробляє свої сільськогосподарські угіддя, бути обережними і звертати увагу на вибухонебезпечні предмети, які можуть там знаходитися.

Як повідомлялося, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-