Вироки щодо російських солдатів можуть стати доказами для трибуналу над рф – Веніславський

Вироки щодо російських солдатів можуть стати доказами для трибуналу над рф – Веніславський

Укрінформ
Член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський вважає, що вироки українських судів щодо військовослужбовців рф можуть для трибуналу стати доказами участі конкретних військовослужбовців у розв'язанні і веденні війни проти України.

Як передає Укрінформ, таку думку політика оприлюднено у Телеграм-каналі Верховної Ради.

«І коли ми говоримо про оті вироки, які вже мають місце в Україні щодо російських військовослужбовців - то це може бути одним із доказів, одним із фактів, який засвідчує участь конкретних військовослужбовців у цьому окремому міжнародному злочині, яким є розв'язання і ведення війни», - зазначив Веніславський.

Читайте також: У МЗС назвали три головні засади для перемоги у війні з росією

Він додав те, що Верховна Рада України внесла зміни до Кримінального Процесуального Кодексу, зокрема, доповнивши його окремим розділом про співпрацю правоохоронних органів України з представниками Міжнародного Кримінального Суду у фіксації воєнних злочинів щодо їх майбутнього застосування вже в Міжнародному Кримінальному Суді. «І треба надіятися на ту ініціативу, яка була підтримана Європейським Парламентом, яка була ініційована нашими західними партнерами щодо створення окремого спеціального міжнародного Трибуналу на зразок Нюрнберзького Трибуналу, який буде розслідувати злочини агресії», - додав парламентарій.

Як повідомлялося, Солом’янський райсуд Києва у травні призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі для російського військового Вадима Шишимаріна у справі щодо вбивства мирного жителя Сумщини.

Двох військовослужбовців рф, Олександра Бобикіна та Олександра Іванова, які обстрілювали Харківщину з «Градів», засудили до 11 років і 6 місяців ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-