У МВС вважають блефом нові погрози путіна: Він знову піднімає ставки

У МВС вважають блефом нові погрози путіна: Він знову піднімає ставки

Укрінформ
Пересічні росіяни почнуть відчувати негативні наслідки від шостого пакету санкцій від Євросоюзу приблизно через рік.

Про це у ефірі всеукраїнського телемарафону заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

"На жаль, справді фактично місяць узгоджувався цей пакет санкцій. І щоб просто ми всі зрозуміли, - росіяни почнуть відчувати негативні наслідки від шостого пакету санкцій приблизно через рік. Це дуже важливо для стратегічної війни проти росіян, для того, щоб справді рф денацифіковувалася і демілітаризовувалася, але це буде у подальшій перспективі", - повідомив Денисенко.

Читайте також: Подоляк – про обстріли Києва: Після таких ударів має бути більше санкцій і зброї

Він поінформував, що через рік ці санкції, на його думку, запрацюють, бо введення у дію цього нафтового ембарго розпочнеться приблизно тільки через півроку - воно відкладене у часі. При цьому він назвав цей крок від Європи щодо рф "реально дуже серйозною історією".

"Багато хто скептично до цього ставиться - а я вважаю, що це справді, напевно, найсильніше з того, що було зроблено європейцями у санкційній політиці. Бо нафта - це мінімум 30% федерального бюджету рф. Але якщо санкції будуть діяти, то пересічний росіянин почне відчувати проблеми не раніше, ніж через рік", - заявив радник міністра.

Денисенко уточнив, що те, що це робиться - це дуже добре і є дуже важливим.

Читайте також: росія випустила чотири ракети по Дарницькому вагоноремонтному заводу у Києві

"Але наразі для нас набагато важливіше - це поставки зброї, і поставки ракетних систем залпового вогню, щоб ми могли вести на рівних війну з росіянами. Вони мають можливість стріляти з 40-60 км, у нас таких потужностей фактично немає, вони мінімальні абсолютно", - сказав представник МВС.

Коментуючи заяву, яку зробив у неділю президент рф володимир путін в інтерв'ю, яке з'явилося буквально після ранкового обстрілу Києві, у якому він починає погрожувати світу "адекватними відповідями", якщо Україні буде надана зброя, Денисенко сказав, що вважає це для нас "насправді дуже поганим сигналом".

"Бо я дуже переживаю, що наразі низка країн почне сумніватися, чи надавати нам зброю, чи ні, коли, у яких кількостях", - поінформував радник міністра.

На переконання Денисенка, саме тому дипломатичний фронт насправді стає одним із визначальних взагалі для України. Він вважає, що путін блефує.

"З моєї точки зору, він бреше - ніколи в житті він не випустить ядерної ракети. Але, на жаль, багато хто у світі достатньо серйозно ставиться до цієї брехні зі сторони путіна. Він знову піднімає ставки. І, на жаль, у нас є застороги щодо того, що певні країни, певні лідери можуть почати достатньо довго думати і довго обговорювати правду чи неправду говорить путін", - уточнив Денисенко.

Читайте також: У Києві знову активізувалися ДРГ: Денисенко каже, що їхні «результати» зводяться до нуля

При цьому радник міністра висловив думку, що за 22 роки уже можна було зрозуміти, що путін ніколи правди не говорить.

"Насправді він побоїться робити будь-які ядерні удари. І це треба доносити до наших закордонних друзів", - сказав він.

5 червня президент рф володимир путін заявив в інтерв’ю росТБ, що російські засоби ураження застосують по тих об'єктах, по яких удари поки що не завдаються, якщо Україна отримає ракети дальньої дії від Заходу, повідомляє «Коммерсант».

«Якщо вони (ракети дальньої дії - ред.) будуть і будуть поставлятися, - з цього ми робитимемо відповідні висновки і будемо застосовувати свої засоби ураження, яких у нас достатньо, для того, щоб завдавати ударів по тих об'єктах, по яких ми поки що не завдаємо», - сказав путін.

Водночас він заявив, що у постачанні американських РСЗВ Києву «немає нічого нового», оскільки на озброєнні української армії знаходяться аналогічні системи радянського зразка з такою самою дальністю.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-