Підбита броня росіян: артефакти війни у селі на Донеччині

Підбита броня росіян: артефакти війни у селі на Донеччині

Фотохроніка війни
Укрінформ
Збройні сили України наприкінці травня відновили контроль над селом Новопіль у Донецькій області.

Разом із бійцями Запорізької окремої бригади територіальної оборони фотокореспондент Укрінформу побачив артефакти війни, які залишили тут по собі війська рф.

На узбіччі дороги між селами Новопіль і Зелене Поле – знешкоджена ворожа БМП-2. У неї українські бійці поцілили, коли росіяни спробували накивати п’ятами звідси. Башту відкинуло на кілька метрів, боєкомплект здетонував і під час вибуху «роздув» корпус, як бляшанку.

Нейтралізовано було не лише техніку, а й особовий склад противника. Поруч – рештки російського військового.

Також у звільненому селі Новопіль українські військовослужбовці продемонстрували те, що залишилося від двох знищених російських БМП-3.

БМП-3 – бойова броньована гусенична машина, призначена для транспортування особового складу до переднього краю, підвищення його мобільності, озброєності і захищеності на полі бою. Броня російської техніки, як показала зброя в руках українських військових, виявилася не надто надійною.

Також бійці Запорізької окремої бригади тероборони показали відео з наслідками обстрілів Новополя ворогом.

«Війна, яку рашисти принесли в село Новопіль Донецької області. Зруйновані будинки, покинуті місцевими мешканцями господарства. Зараз Збройні сили України відновили контроль. Підрозділи ЗСУ докладають усіх зусиль для відновлення нормального життя без обстрілів у звільнених селищах», – написали на сторінці у Фейсбуці

Село Новопіль має німецьке походження. Далекого 1888 року поселенці-німці заснували тут німецьку колонію Нейфельд. Чисельність жителів не перевищувала декількох сотень людей. З початком Другої світової війни місцеве населення депортували. Зараз єдине речове нагадування про німецьке походження колонії Новопіль – планування вулиць населеного пункту: у формі прямокутника з паралельним розташуванням вулиць.

Читайте також: «Тепер тільки біль»: який вигляд має зруйноване росіянами село на Донеччині

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-