«Тепер тільки біль»: який вигляд має зруйноване росіянами село на Донеччині

«Тепер тільки біль»: який вигляд має зруйноване росіянами село на Донеччині

Фотохроніка війни
Укрінформ
Село Зелене Поле у Донецькій області на схід від Гуляйполя – чергове свідчення воєнних злочинів росії. Тут зруйновані цивільні будівлі, спалені автівки, посічена вирвами земля.

У населеному пункті, життя якого забрала армія рф, побував фотокореспондент Укрінформу.

Знищене російськими обстрілами село тепер стоїть пусткою. Будинки мирних жителів більше не придатні для проживання, паркани розтрощені, вулиці всіяні уламками від снарядів. З місцевих залишилися лише тварини, які бродять селом і живуть у покинутих будівлях.

Ціллю росіян також став танк, який стояв на постаменті й мав лише одне призначення – бути пам’ятником. Проте загарбникам, імовірно, видався занадто войовничим, тож вони «демілітаризували» і його.

Від Зеленого Поля до райцентру – селища міського типу Велика Новосілка – близько 18 км автошляхом місцевого значення. Землі села межують із територією с. Темирівка Гуляйпільського району Запорізької області.

Читайте також: Село у шрамах: як живе прифронтове Кам’янське

За даними Великоновосілківської громади, в Зеленому Полі проживало 480 осіб. 

Бійці Запорізької окремої бригади територіальної оборони також показали у Фейсбуці відео з наслідками обстрілів села ворогом. 

«Росіяни безжально винищують нашу землю та життя на ній. Російські військові – злочинці. Їх буде покарано за міжнародними законами. А перед цим максимально знищено всією зброєю Збройних сил України», – йдеться у дописі.

У коментарях місцеві жителі та їхні родичі пишуть, що зараз насилу впізнають свою колись затишну домівку.

«Це моє рідне село, десь там стоять руїни повністю зруйнованого будинку, який 30 років був для нашої родини всім! Тепер тільки біль», – написала користувачка Оксана Фролова.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. Війська рф проводять масовані бомбардування та обстріли українських міст і сіл, розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово захоплених територіях.

Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-