Село у шрамах: як живе прифронтове Кам’янське

Село у шрамах: як живе прифронтове Кам’янське

Фотохроніка війни
Укрінформ
Кам’янське – село на трасі Харків – Сімферополь на південь від Запоріжжя, яке регулярно обстрілюють російські війська. Північна частина населеного пункту – крайній рубіж, який контролюють ЗСУ, далі – "сіра зона".

Який вигляд має прифронтова весна в українському селі, з якого виїхала більшість жителів, але за яке стоять українські воїни, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Кам’янське розташоване на двох пагорбах, які розділяє велика балка. Від села до міста Василівка, яке тимчасово контролює російська армія, близько 15 кілометрів.

росіяни обстрілюють село з перших днів повномасштабного вторгнення, нищать будинки мирних мешканців. Одне з вогневих уражень частково зруйнувало будівлю Кам’янської гімназії.

Руслан із сестрою замість навчання у школі зараз пораються по господарству. Кажуть, саме свині й поросята, які має родина, не дають залишити рідну домівку.

Ще на господарстві мають перепілок. Дівчинка демонструє яйце, яке знесла домашня птаха, як велику цінність.

А у Зіри Іванівни після артобстрілу загарбників власний дім згорів. Залишилися самі стіни й вигорілі очі-вікна.

Читайте також: Воловець ґаздує: як жителі селища відновлюють домівки після ракетного удару

Усе Кам’янське – у шрамах від обстрілів російської артилерії та ракетних ударів. Битий шифер, діряві дахи, чорні згарища і нерозірвані ракети у трасі – такий похмурий натюрморт села, що дисонує з яскравою весною.

Майже всі жителі покинули рідні оселі, лише кілька сімей намагаються вести звичний спосіб життя. Частиною їхніх буднів стали і солдати ЗСУ, які охороняють рубежі області з її південного боку.

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: Дмитро Смольєнко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-