Воловець ґаздує: як жителі селища відновлюють домівки після ракетного удару

Воловець ґаздує: як жителі селища відновлюють домівки після ракетного удару

Фотохроніка війни
Укрінформ
Вибиті вікна та посічені дахи – з такими наслідками першого влучання російської ракети на територію Закарпатській області нині мають справу жителі Воловця.

Пошкоджені будинки та місцевих, які долають наслідки атаки загарбників, бачив фотокореспондент Укрінформу.

Російська ракета влучила в одну із залізничних підстанцій біля вокзалу у Воловці 3 травня. Тоді повідомлялося, що на об'єктах у радіусі 500 м вибило вікна, низку з них знеструмило, було перебито газопостачання на прилеглих територіях, уламки ракети пошкодили автомобілі поблизу.

Як повідомив сьогодні, 5 травня, голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита, ворог запускає по Закарпаттю ракети, які мають уламково-фугасне наповнення. Вони призначені для ураження не тільки об’єктів, а й, насамперед, людей. 

Саме такі уламки, за словами керівника ОВА, пошкодили й будинки на відстані до 300 метрів від місця влучання ракети.

На деяких спорудах ударна хвиля зруйнувала покрівлю. Її місцеві вже починають ремонтувати.

За інформацією заступника голови Закарпатської ОДА Ігоря Шинкарюка, у громаді невідкладно створили дві комісії, які проводять обстеження пошкоджених житлових будинків, актування збитків та надають допомогу в ремонті інфраструктури. Воловець уже функціонує у звичайному режимі. 

Як повідомлялося, ввечері 3 травня ворог завдав ракетних ударів по шести об'єктах залізничної інфраструктури, пошкодження – тяжкі.

Читайте також: Ворог поцілив по Закарпаттю ракетами з осколково-фугасним наповненням - голова ОВА

Унаслідок ракетного удару 57 будинків у Воловці на Закарпатті залишилися без газопостачання, було пошкоджено розподільчий газопровід. Жертв і постраждалих немає.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-