Оголосили підозру командиру рф, який наказав стріляти по автівках з цивільними у Харкові

Оголосили підозру командиру рф, який наказав стріляти по автівках з цивільними у Харкові

Укрінформ
Правоохоронці заочно повідомили про підозру командиру однієї з батальйонно-тактичних груп збройних сил російської федерації, який віддав наказ відкривати вогонь по автомобілях із мирними жителями в Харкові.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

За даними слідства, у перший день війни російський командир спільно з іншими військовослужбовцями здійснили вторгнення на територію України та прибули до кільцевої дороги міста Харкова.

Встановлено, що військові збройних сил рф наказали цивільним особам, які їхали цим шляхом, розвертатися. Люди почали висловлювати своє невдоволення та просили надати їм можливість проїхати в безпечну місцевість, проте російський командир надав наказ обстрілювати їхні автомобілі.

Читайте також: Вбивство жителя Київщини: ідентифікували снайпера рф – з «миротворчих» військ

Зазначається, що декілька військових російської федерації відмовилися виконувати злочинний наказ та попросили людей залишити автівки.

"Мати з донькою зупинились, військовослужбовці зс рф допомогли їм сховатись, проте їх побачили інші російські військові, які були готові виконувати злочинну вказівку свого командира. Вони почали стріляти по своїх та жінках", - повідомляють в ОГП.

За даними слідства, унаслідок обстрілу один військовий рф та мати загинули. Доньці вдалося вижити.

Потерпіла побігла до своєї машини та побачила російського солдата, який допомагав їй. Він із пораненням повз по землі. Жінка посадила його в автівку, рятуючи власне та його життя.

Читайте також: Воєнні злочини: поліція вже отримала пів сотні заяв про сексуальне насильство російських військових

Інші цивільні – чоловік із жінкою, які стояли в заторі, вирішили розвернутися та поїхати, але російські загарбники відкрили по них вогонь. Чоловік отримав вогнепальне поранення, проте йому вдалося втекти.

Також встановлено, що російський командир у 2008 році брав участь у війні росії проти Грузії та "підтримував безпеку" при проведенні незаконного референдуму в українському Криму.

Військовому рф оголошено підозру за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці оголосили підозру військовослужбовцю рф через смерть десятьох цивільних осіб унаслідок тримання в нелюдських умовах у підвалі Ягіднянської школи Чернігівської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-