Нацбанк уже перерахував зі спецрахунку на потреби військових понад 17,1 мільярда

Нацбанк уже перерахував зі спецрахунку на потреби військових понад 17,1 мільярда

Укрінформ
Національний банк перерахував на потреби Збройних сил України понад 17,1 млрд грн, на спеціальному рахунку станом на 3 червня залишається 60 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба НБУ, передає Укрінформ.

"Станом на 3 червня 2022 року залишок коштів на спецрахунку, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, становить майже 60 млн грн. Загалом Національний банк вже перерахував на потреби військових понад 17,1 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Усього з дня відкриття спецрахунку на нього було перераховано майже 17,2 млрд грн в еквіваленті. Зокрема, майже 5,3 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари). Кошти надходили як від громадян та підприємств в Україні, так і від міжнародної спільноти (зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу).

Станом на 3 червня залишок коштів на рахунку Міністерства соціальної політики, який Національний банк відкрив для гуманітарних цілей, становить понад 141 млн грн. Зокрема, близько половини коштів надійшло з-за кордону у іноземній валюті (долари США, євро, фунти). Крім того, Міністерство соціальної політики, що є отримувачем та розпорядником коштів, які надходять на цей рахунок, вже перерахувало з нього понад 430 млн грн з метою надання гуманітарної допомоги постраждалим від збройної агресії рф.

Читайте також: Підтримаймо незламних: Спецрахунок НБУ для збору коштів на потреби армії

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 24 лютого відкрив спеціальний мультивалютний рахунок для збору коштів на потреби армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-