Більшість загинули від ворожих куль: на Київщині вже виявили тіла 1314 цивільних

Більшість загинули від ворожих куль: на Київщині вже виявили тіла 1314 цивільних

Укрінформ
У Київській області на сьогодні виявлено тіла 1314 місцевих жителів, убитих російськими загарбниками.

Про це в ефірі телемарафону заявив начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні вже маємо 1314 загиблих. Підкреслюю, це люди цивільні, які не мали відношення до військових формувань, сил ТРО чи тих, хто захищає нашу Батьківщину. Це звичайні цивільні люди. Більшість із них, згідно з висновками експертів, були убиті саме зі стрілецької зброї. Тобто не під час вибуху», - сказав Нєбитов.

Читайте також: На Київщині виявили більш як 10 масових поховань мирних жителів

За його словами, 2 червня провели ексгумацію тіла місцевого жителя 1982 року народження, якого поблизу Бородянки застрелив снайпер, коли чоловік підійшов узяти продукти харчування з автомобіля загарбників. Люди не мали їжі, і громадянин намагався врятуватися від голоду, але був убитий.

Начальник поліції Київщини наголосив, що правоохоронці працюють у посиленому режимі, проводячи переважно оперативно-профілактичні заходи, спрямовані на виявлення осіб, які сприяють діяльності ДРГ, колаборантів. Також триває зачищення територій. «Працює понад 300 слідчо-оперативних груп , які фіксують злочини армії російської федерації на території Київської області», - додав він.

Читайте також: Воєнні злочини: поліція вже отримала пів сотні заяв про сексуальне насильство російських військових

За даними Нєбитова, найпоширенішим нині злочином є крадіжки. Зареєстровано близько 500 випадків мародерства. Проте почастішали випадки застосування нетверезими людьми вогнепальної зброї.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-