ЗСУ утримують промзону Сєвєродонецька

ЗСУ утримують промзону Сєвєродонецька

Укрінформ
У Луганській області Збройні сили України утримують промзону Сєвєродонецька, Донецьку область росіяни за минулу добу 11 разів обстріляли із танків, артилерії, мінометів, РСЗВ “Ураган” та “Смерч”.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації військово-цивільних адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 8:00 2 червня.

На Луганщині російські війська обстріляли "Азот", влучили в один з адміністративних корпусів підприємства і склад, де зберігався метанол. У Лисичанську агресори пошкодили будівлю міської лікарні. У Гірському пошкоджено 16 будинків, у Лисичанську – 15, у Врубівці – дев’ять, у Сєвєродонецьку – шість, у Новодружеську – чотири, у Миколаївці – два. У Сєвєродонецьку противник продовжує вести штурмові дії. За підтримки мінометів проводив безуспішний штурм у напрямку населених пунктів Боброве та Устинівка. Загиблих і поранених серед цивільного населення немає.

На Донеччині за минулу добу російські війська здійснили 11 обстрілів із танків, артилерії, мінометів, РСЗВ “Ураган” і “Смерч” Слов’янська, Соледара, Бахмута, Авдіївки, Миколаївки, Торецька, Святогірська, селищ Тетянівка, Суха Балка, смт Нью-Йорк та Очеретино. Загинули четверо, поранені семеро цивільних осіб. Пошкоджено 20 інфраструктурних об’єктів – житлові будинки, Центр безпеки громадян, підприємства тощо. Зранку ворог вдарив касетними боєприпасами по околицях Слов'янська. Наслідки з'ясовуються. В області відсутнє газопостачання, частково - вода і електрика.

Читайте також: Загарбники запускають фейки про «вогневі позиції нацбатальйонів в закладах освіти» на Донеччині

У Дніпропетровській області вночі оголошувались повітряні тривоги. Ворог здійснив артобстріли двох громад: Зеленодольскої та Апостолівської. Постраждалих немає.

У Харкові вночі війська рф декілька разів обстрілювали Салтівку. Постраждав чоловік. Також внаслідок нічних обстрілів вранці під завалами школи у Харкові знайшли тіло загиблої жінки. На Харківщині упродовж доби росіяни обстрілювали Циркуни, Чугуїв та Чугуївський район. Шестеро людей поранені.

У Львівській області вчора ввечері російські війська завдали ракетних ударів по об'єктах залізниці у Стрийському та Самбірському районах. За попередніми даними, 5 осіб травмовані. Масштаби пошкоджень уточнюються. Станом на 7:00 2 червня рух потягів на пошкоджених ділянках не відновлено.

На Сумщині близько опівночі під час повітряної тривоги російський літак здійснив три ракетні удари по території Сумського району, Краснопільської громади. Один будинок зруйнований внаслідок прямого влучання ракети. Ще кілька будинків пошкоджені. Троє жителів Краснопілля постраждали.

Читайте також: У МВС кажуть, що попереду - дуже тяжкий місяць битви за Донбас

Вчора вдень росіяни вкотре обстріляли житлові квартали у двох районах Миколаєва. Пошкоджені дві багатоповерхівки, чотири приватні будинки та господарські будівлі. Загинули дві людини, ще двоє поранені. У Миколаївському районі вночі ворог обстріляв Очаків, через що відсутнє світло у прилеглій громаді. Інформація про постраждалих уточнюється. Зранку агресори обстріляли об'єкт критичної інфраструктури біля одного із населених пунктів Ольшанської громади. У Баштанському районі вчора вдень ворог обстрілював Широківську громаду. Пошкоджена трансформаторна підстанція. Обстріли були переважно поза межами населених пунктів. Постраждалих немає. Тривають обстріли у Березнегуватській громаді. Інформація щодо потерпілих і пошкоджень уточнюється.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ в кількох місцях вже вийшли на кордон з рф - Мотузяник

У Херсонській області стабільно напружена ситуація, багато населених пунктів залишаються без електропостачання, води і газу. Населення області потребує медикаментів та гуманітарної допомоги. Бойові дії та обстріли тривають.

Водночас відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Вінницькій, Запорізькій, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій, Кіровоградській, Черкаській, Київській, Чернігівській, Житомирській та Полтавській областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-