росія відправила на ремонт до Криму три великі десантні кораблі

росія відправила на ремонт до Криму три великі десантні кораблі

Укрінформ
Корабельне угруповання рф відправило на ремонт до Криму 3 кораблі, але блокування українських портів і торговельного судноплавства в Чорному морі триває.

Про це повідомляє у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров, передає Укрінформ.

«Корабельне угруповання ворожих сил відправило на ремонт до кримських пунктів базування 3 великі десантні кораблі, але продовжує наявними силами утримувати блокаду портів та судноплавства в північно-західній частині Чорного моря. Загроза ракетних ударів з моря по території України зберігається на високому рівні», - зазначив Назаров.

Речник ОК «Південь» констатував, що 30 травня російські війська двічі атакували Одещину стратегічною авіацією. З літаків Ту-22 було випущено ракети Х-22. Одну з ракет знищено силами протиповітряної оборони, друга влучила у неробочий міст через Дністровський лиман.

Читайте також: На півдні ЗСУ знищили 46 російських військових та ворожий склад боєприпасів

За його словами, ударною хвилею пошкоджено кілька приватних будинків неподалік. Постраждалих серед цивільного населення немає. Відновлення пошкоджених залізничної колії та дорожнього покриття моста потребують суттєвих витрат часу та ресурсів і наразі недоцільне й неможливе.

Водночас полковник Назаров наголосив: "За результатами виконання вогневих завдань нашими ракетно-артилерійськими підрозділами, за ніч втрати противника склали 46 рашистів, 8 танків Т-62, дві 122-мм гаубиці, 2 реактивні системи залпового вогню «Град», автомобільна і броньована техніка, а також склад боєприпасів противника".

Читайте також: Загроза для Одещини зменшилась через провал мобілізації у Придністров'ї

Він вкотре закликав населення дослухатися до обмежень і вимог, пов’язаних із забезпеченням особистої безпеки та не поширювати неправдиву інформацію, не орієнтувати ворожі сили під час та за результатами їхніх атак, а також не розголошувати дій сил оборони та довіряти тільки офіційним достовірним джерелам інформації.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками 29 травня в Оперативному командуванні “Південь” заявили про знищення 67 російських агресорів, ворожий командний пункт та велику кількість військової техніки на південному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-