Терор став єдиною формою дій росії щодо України та Європи - Зеленський

Терор став єдиною формою дій росії щодо України та Європи - Зеленський

Звернення
Укрінформ
Світ має офіційно визнати росію державою-терористом, адже терор став фактично єдиною формою дій рф і щодо України, і щодо Європи.

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

Українці! Українки!

Наші захисники і захисниці!

Завершився 94-й день повномасштабної війни. Ситуація дуже складна. Особливо в тих районах на Донбасі і на Харківщині, де російська армія намагається вичавити хоча б якийсь результат для себе.

Ключові напрямки боротьби на фронті – це, як і раніше, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут, Попасна та інші міста, на яких зосереджений російський наступ.

Але наша оборона тримається. Там невимовно складно. І я вдячний усім, хто витримує цей натиск окупантів.

Щоденно працюємо над посиленням нашого захисту. Це передусім постачання зброї. Кожного дня наближаємось до того, що наша армія буде переважати окупантів технологічно і ударною силою.

Звичайно, дуже багато залежить від партнерів. Від їхньої готовності надати Україні все необхідне для захисту свободи. І я очікую з цього приводу хороших новин вже наступного тижня.

Сьогодні російська армія завдала абсолютно безглуздих, відверто варварських ударів по Сумщині. Ракети, міномети. І для чого? І що це дає? 

Українці Сумської області, як і будь-якої іншої області нашої держави, вже все зрозуміли про росію. І новим терором вона нічого не зможе додати. І тим більше, не зможе залякати.

Внаслідок російського обстрілу Миколаєва сьогодні загинула одна людина, семеро поранені, двоє – у дуже важкому стані. Снаряди вдарили по житловому району, в двадцяти метрах від дитячого садочка. Ось таких ворогів обрала для себе російська федерація.

Знову і знову буду нагадувати світу, що потрібно нарешті визнати офіційно росію державою-терористом, державою – спонсором тероризму. Це просто правдиво. Це чесно і відображає ту щоденну реальність, яку окупанти створили в Україні і дуже хочуть понести далі в Європу. І це має бути юридично закріплено.

Готуюся до засідання Європейської Ради, яке відбудеться 30-31 травня. Буду звертатись до учасників засідання. Зокрема, і про це говоритиму. Про терор, який став на сьогодні фактично єдиною формою дій російської держави по відношенню до Європи. Терор на землі в Україні. Терор на енергетичному ринку всієї Європи, не тільки нашої держави. Терор на продовольчому ринку, причому вже в глобальному масштабі. А який терор буде далі?

Тільки разом – тільки всі європейці – ми зможемо зупинити таку політику такої держави.

Звичайно, у зверненні до Європейської Ради приділю необхідну увагу і тому прогресу в розвитку нашої держави, який вже досягнутий і який може бути досягнутий найближчим часом.

Також наступного тижня продовжу звертатись до парламентів європейських країн. Буде і багато іншої міжнародної активності, направленої на посилення нашої держави і на посилення спільного тиску усього вільного світу на росію.

Говорив сьогодні з премʼєр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Про оборонну підтримку і постачання пального в Україну. Про те, як можемо розблокувати українські порти, а отже як можемо не допустити розгортання продовольчої кризи.

Окремо обговорили і гарантії безпеки для України, маємо активізувати роботу над ними.

Зʼявляється все більше інформації про те, що окупанти намагаються максимально обмежити виїзд наших людей з тимчасово окупованих районів Херсонської області. Вони не дають жодних гуманітарних коридорів. І закрили індивідуальний виїзд людей.

Ті, хто впевнений у своїй позиції, таких рішень точно не ухвалював би. Однозначно це прояв слабкості. Прояв того, що їм нічого дати людям. Та й люди не хочуть нічого у них брати. Тому вони намагаються взяти людей в заручники.

Але Україна поверне все своє. Все. І це обовʼязково. 

І це лише питання часу. І кожного дня цей час, час звільнення, скорочується.  Ми для цього робимо все.

Вічна вдячність і слава усім, хто захищає нашу державу!

Вічна памʼять кожному і кожній, чиї життя забрали окупанти.

Слава Україні!

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-