Ракети на вокзал у Краматорську прилетіли з окупованих Шахтарська чи Старобешевого - СБУ

Ракети на вокзал у Краматорську прилетіли з окупованих Шахтарська чи Старобешевого - СБУ

Укрінформ
Ворожі ракети на залізничний вокзал у Краматорську 8 квітня прилетіли з окупованих міст або Шахтарська, або Старобешевого. Слідство триває.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прессекретар головного управління СБУ Донецької та Луганської областей Галина Прищепа.

«Експертиза нам дала, що по траєкторії ракети летіли в секторі від 125 до 170 градусів. І ми подивилися по карті, там саме потрапляє або окупований Шахтарськ, або окуповане Старобешеве. Точніше ми сказати не можемо, тому що там між цими населеними пунктами 77 км. Звичайно, хочеться конкретики, але, на жаль, артилерійська наука не дає нам точніших координат», - сказала Прищепа.

Вона зазначила, що слідство за цим фактом ще триває, і воно, швидше за все, закінчиться не скоро.

Читайте також: Україна в ОБСЄ викрила російську брехню стосовно «Точки-У»

«Слідство ще триває. Воно буде доволі довго тривати. Доки ми не спіймаємо якогось бойовика з того боку, і він не розповість, що був свідком обстрілу, що «Точка-У» стояла там-то, і ця установка випустила ракету, яка влучила по вокзалу. Тобто ми можемо проводити експертизи, робити досудове розслідування, але доки не буде конкретних свідків, ми не зможемо завершити цю справу», - пояснила прессекретар.

Раніше повідомлялося, що проведена Службою безпеки України експертиза показала, що ракетний обстріл залізничного вокзалу у Краматорську 8 квітня було здійснено з тимчасово окупованої території Донецької області.

Читайте також: Пентагон підтвердив, що ракету «Точки-У» по вокзалу Краматорська випустили рашисти

Так, Служба безпеки отримала безумовні докази причетності російських окупантів до обстрілу залізничного вокзалу в Краматорську 8 квітня, в результаті якого загинула 61 особа, а 121 - отримала поранення. Завдяки ряду досліджень траєкторії польоту ракети й аналізу інших аспектів вдалося встановити, що удар було здійснено з території Донецької області, яка ще з 2014 року знаходиться під тимчасовою окупацією росії.

Як повідомляв Укрінформ, 8 квітня російські війська вдарили ракетою "Точка-У" по залізничному вокзалу у Краматорську. На той час на вокзалі знаходилися тисячі людей, які чекали евакуації. Внаслідок ворожого обстрілу загинула 61 людина і 121 отримала поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-