росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 ракетами «Калібр»

росія тримає у Чорному морі два кораблі з 16 ракетами «Калібр»

Укрінформ
У акваторії Чорного моря знаходяться два кораблі-носії російських крилатих ракет типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це ідеться на сторінці ВМС Збройних сил України у Фейсбуці.

"Корабельні угруповання росії продовжують блокувати цивільне судноплавство в акваторіях Чорного та Азовського морів, зробивши їх зоною ведення бойових дій. Наразі у готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебувають два носії російських крилатих ракет типу «Калібр» із сумарним залпом до 16 ракет", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна отримує протикорабельні ракети «Harpoon» для оборони у Чорному морі

За словами командувача Військово-морських сил України віцеадмірала Олексія Неїжпапи, дійсно безпечними маршрутами (для цивільних суден - ред.) можуть бути лише ті, які узгоджені міжнародними договорами, де гарантами безпеки виступають цивілізовані країни.

«Ми не граємо за підступними правилами ворога, який кожен день намагається знищити нас та нашу економіку, блокуючи судноплавство та обстрілюючи цивільну інфраструктуру. Які б «гуманітарні» ярлики вони на себе не чіпляли, світ побачив справжнє лице рф», - заявив Неїжпапа.

Як повідомляв Укрінформ, командування Військово-морських сил Збройних сил України назвало маніпуляцією заяву росії про начебто безпечні маршрути у Чорному морі для цивільного судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-