Двом воякам рф повідомили про підозру через жорстоке поводження з цивільними на Чернігівщині

Двом воякам рф повідомили про підозру через жорстоке поводження з цивільними на Чернігівщині

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру двом військовим рф через жорстоке поводження з цивільними і сексуальне насилля над неповнолітньою.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора, передає Укрінформ.

«...Встановлено військовослужбовців збройних сил рф, які знущалися з мирних мешканців під час окупації частини Чернігівської області. Обом повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, група військовослужбовців рф у березні 2022 року, перебуваючи у одному з населених пунктів Чернігівського району, жорстоко поводилася з цивільним населенням.

«Підозрювані оселилися в будинку, де проживала сім'я - неповнолітня дівчина, її брат та бабуся. Один з військовослужбовців, командир підрозділу, неодноразово намагався згвалтувати 16-річну дівчину, застосовуючи до неї фізичне та психологічне насильство. З метою подолання опору бив її по голові зброєю та душив. Погрожував убити її рідню і віддати потерпілу для зґвалтування іншим військовослужбовцям рф», - зазначають в ОГП.

Крім того, за даними слідства, військовослужбовці рф неодноразово у мороз утримували брата дівчини на подвір'ї будинку у кайданках та без верхнього одягу, завдавали йому тілесних ушкоджень.

Правоохоронці встановлюють інших військових зс рф, причетних до скоєння злочинів проти мирного населення.

Читайте також: Встановили особу російського військового, який знущався з жителів села на Чернігівщині

Як повідомлялося, раніше правоохоронці оголосили про підозру військовому рф, який знущався з жителів села на Чернігівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-