Кількість жертв обстрілу Харкова зросла до дев’яти, серед них 5-місячна дитина

Кількість жертв обстрілу Харкова зросла до дев’яти, серед них 5-місячна дитина

Укрінформ
У Харкові кількість загиблих від обстрілу зросла до дев’яти людей і ще 19 зазнали поранень.

Про це в ефірі телемарафону новин повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає кореспондент Укрінформу.

«На зараз зафіксовано 19 людей, які отримали поранення, в тому числі 9-річна дитина. І, на жаль, 9 людей загинули, в тому числі 5-місячна дитина. Це була сім’я, яка знаходилася на вулиці. Батько з немовлям загинули, мати в тяжкому стані в лікарні», - поінформував голова ОВА.

Читайте також: На Харківщині загарбники викрали сина голови громади, який відмовився від співпраці

За даними Синєгубова, обстріл Харкова вівся з систем залпового вогню «Смерч» та «Ураган» і з артилерії, модифікацію якої наразі встановлюють експерти.

«За нашими даними, удари наносилися із півночі області, де наші військові тримають позицію і потроху відганяють ворога до кордонів», - зазначив голова ОВА.

Він наголосив, що в районі влучання – виключно житлові квартали, тож ворог вдався до терору цивільного населення, якого не було останні тижні завдяки успіхам української армії.

«Декілька тижнів ми фіксували тишу, дуже відносну тишу, і ми на цьому постійно наголошували: що на вулицях Харкова ще знаходитися небезпечно», - сказав Синєгубов.

Читайте також: Обстріл Харкова: кількість загиблих зросла до семи, 17 людей поранені

Він додав, що, крім Харкова, сьогодні ворожі обстріли зафіксовано в Дергачівському, Золочівському, Чугуївському районах. На півночі області тривають інтенсивні бої.

Як повідомлялося, ворог обстріляв 26 травня Шевченківський і Київський райони Харкова, так званий район Павлове Поле, що прилягає до центру. Станом на 18.00 було відомо про сімох загиблих і 17 поранених, серед яких - 9-річна дитина. Згодом голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що серед загиблих – 5-місячне немовля та його батько. Малюка з рук чоловіка вибуховою хвилею відкинуло вгору на дах під’їзду, де тіло виявили поліцейські.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-