На Харківщині загарбники викрали сина голови громади, який відмовився від співпраці

На Харківщині загарбники викрали сина голови громади, який відмовився від співпраці

Укрінформ
На Харківщині загарбники через відмову від співпраці голови Чкаловської громади, що в Чугуївському районі, викрали його сина.

Про це у Фейсбуці повідомив експерт з децентралізації та місцевого розвитку Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор Нестеренко, передає Укрінформ.

«Вчора , 25 травня, колишнього селищного голову Чкаловської селищної ради Харківської області Віктора Соловйова та секретаря ради Костянтина Чернявського, які 6 травня 2022 року на загальних заборах мешканців селищної ради тимчасово призупинили свої повноваження у зв’язку з погрозами та тиском з боку орків, забрали, катували, примушували до співпраці та особисто повісити триколор на будівлі селищної ради. Хлопці категорично відмовилися це робити. У них забрали телефони, але відпустили. Натомість сьогодні було викрадено сина голови Віктора Соловйова - Владислава Соловйова», - зазначив Нестеренко.

На його думку, таким чином загарбники, імовірно, продовжать тиск на голову громади.

За словами Нестеренка, сьогодні ж у будівлю селищної ради увійшли невідомі люди і проголосили себе "адміністрацією громади", встановили російський прапор.

Читайте також: Викрадених на Херсонщині чоловіків відправляють на окуповану Донеччину і видають за військовополонених

Як повідомляв Укрінформ, керівництво Чкаловської громади (Чугуївський район) 6 травня провело загальні збори громади під українським прапором і оголосили, що складають тимчасово повноваження, бо не хочуть співпрацювати з загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-