Музейники вже зібрали близько трьох тисяч фотосвідчень агресії рф – Ткаченко

Музейники вже зібрали близько трьох тисяч фотосвідчень агресії рф – Ткаченко

Фото
Укрінформ
Під час експедицій у Київську та Чернігівську області, здійснених у перші дні після звільнення цих регіонів від загарбників, музейники зібрали близько трьох тисяч фотосвідчень російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко повідомив у Фейсбуці з нагоди відкриття в Стокгольмі фотовиставки "ВІЙНА: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року".

"Перед нами сьогодні стоїть важлива місія: документування війни. Зібрати, зберегти і презентувати світові свідчення та артефакти російсько-української війни – основна мета Музею війни сьогодні. Саме такою її бачить Міністерство культури та інформаційної політики України, яке наразі працює в напрямку захисту культурної спадщини, збору й збереження інформації", - заявив він.

Читайте також: Журналісти та ЗМІ є одними з головних цілей російського диктатора - Ткаченко

Очільник МКІП наголосив, що вже в перші дні після вигнання ворога з Київської та Чернігівської областей (5 - 16 квітня) музейники вирушили в експедиції на території, звільнені воїнами Збройних сил України.

За його словами, ці промовисті матеріальні свідчення російської агресії поповнили фондову колекцію музею. "У результаті було створено близько 3000 вражаючих кадрів. 36 із них втілилися у фотовиставку, яка зараз представлена у Стокгольмі", - наголосив Ткаченко.

Читайте також: Прицільні удари росії по нашій культурній спадщині

Він також подякував колективам Державного архіву та Королівської бібліотеки Швеції, а також Національному музею історії України у Другій світовій війні.

Міністр нагадав, що Україну та Швецію поєднує давнє партнерство. Зокрема, саме в Національному архіві Швеції зберігається Конституція Пилипа Орлика, яка з ініціативи та всебічного сприяння Міністерства культури та інформаційної політики минулого року з нагоди 30-річчя незалежності України експонувалася в Києві.

Читайте також: Україна реставрує культурні об’єкти навіть під час війни - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, у Стокгольмі відкрилася фотовиставка "ВІЙНА: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-