лукашенко хоче створити оперативне командування поблизу українського кордону

лукашенко хоче створити оперативне командування поблизу українського кордону

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко на нараді в міністерстві оборони заявив, що у збройних силах країни потрібно негайно створити Південне оперативне командування.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на держінформагентство БелТА.

«На жаль, відкрився новий напрямок, як у нас заведено говорити, новий фронт, і ми не можемо не приділяти цьому уваги. Ми про це вже у першому наближенні говорили. Міністр оборони тоді запропонував нам ще одне оперативне командування відкрити – на південному фланзі, південному напрямку нашої країни. Це було ще торік. Ми тоді розуміли, що треба робити, але час так динамічно і швидко підштовхнув нас до того, що нам негайно треба створювати цей оперативний напрямок. Разом із західним, північно-західним буде й південне крило», - сказав лукашенко.

Читайте також: У Міноборони відреагували на слова лукашенка, що «білорусь не агресор»

Він заявив, що вже сьогодні, ще до створення оперативного командування на південному фланзі, білоруські військові змушені швидко на ходу відпрацьовувати «захист цих рубежів», проводити навчання, «обкатувати» білоруських військових. «Це умова воєнного часу. Але поки що без війни. Я відчуваю і інформацію отримую, що хлопці поводяться гідно. Нам треба й планування відпрацьовувати за цих умов: якщо, не дай боже, війна, як діяти ми будемо», - заявив правитель білорусі.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. Вторгнення починалося, зокрема, і з території білорусі. Сили оборони України ефективно чинять опір російським військам та завдають їм великих втрат.

Попри тиск москви, лукашенку поки що вдавалося уникати прямого залучення у військові дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-