За червень бійцям ЗСУ виплатять понад 64 мільярди – як за весь 2021 рік

За червень бійцям ЗСУ виплатять понад 64 мільярди – як за весь 2021 рік

Укрінформ
Міністерство оборони за період дії воєнного стану спрямувало 121 млрд гривень на виплату грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України. За червень вони мають отримати 64 млрд гривень.

Про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр сказала на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

«За період дії воєнного стану на виплату грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України Міністерством оборони профінансовано 121 мільярд гривень», - сказала Маляр.

Вона пояснила, "яким чином зростає це фінансування".

Читайте також: Маляр розповіла про постачання бронежилетів і шоломів для армії

"Так, у березні ми фінансували (виплати - ред.) за лютий, і це була цифра у розмірі 20 млрд. Якщо ми говоримо про квітень, то це 38 млрд, у травні це виплати за квітень – 51 млрд (грн - ред.)», - додала заступниця міністра.

За її словами, у червні Міноборони планує перерахувати на виплати ЗСУ понад 64 млрд грн.

«Це приблизно стільки, скільки ми у 2021 виплачували за рік. А зараз за один місяць під час воєнного стану», - додала представниця відомства.

Вона надала про те, що 25 травня міністр оборониОлексій Резніков роз’яснив, що грошові виплати, які зараз отримують українські захисники, складаються з двох частин, а їхній розмір залежить від того, які завдання і де виконують.

Читайте також: Загроза для Києва відтепер буде завжди - Маляр

Перша частина – це щомісячне грошове забезпечення, яке військові отримують відповідно до своєї посади, звання, вислуги тощо. Друга частина – це додаткова грошова винагорода, яка встановлена за ініціативою Президента України Володимира Зеленського на період воєнного стану.

Як повідомляв Укрінформ, 28 лютого Кабмін на виконання указів Президента ухвалив рішення про винагороду українським військовослужбовцям, які воюють на передовій. Так, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки МОУ, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Управління державної охорони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, Державної спеціальної служби транспорту, особам рядового і начальницького складу Державної служби з надзвичайних ситуацій та поліцейським виплачуватиметься додаткова винагорода в розмірі 30 тис. грн в розрахунку на місяць.

Читайте також: Родичі українських бійців можуть отримувати їх виплати, поки ті у полоні – Резніков

Водночас військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують проведення заходів з національної безпеки та оборони, відсічі та стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та в період здійснення цих заходів, розмір додаткової винагороди збільшується до 100 тис. грн в розрахунку на місяць, пропорційно часу участі у таких діях та заходах.

Сім’ям загиблих на війні військовослужбовців виплачується одноразова грошова допомога в розмірі 15 млн грн, яка розподіляється рівними частками на всіх отримувачів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-