В Україні загарбники замінували близько 300 тисяч квадратних кілометрів території

В Україні загарбники замінували близько 300 тисяч квадратних кілометрів території

Укрінформ
Загарбники замінували в Україні близько 300 тис. квадратних кілометрів, включаючи тимчасово захоплені території. Наразі українські піротехніки опрацювали 23 тис. кв. км.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін під час телемарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На сьогодні ми маємо забруднення (вибухонебезпечними предметами - ред.) загальною площею близько 300 тисяч квадратних кілометрів. Це на всю територію України, включаючи тимчасово окуповані території. Станом на сьогодні ми опрацювали близько 23 тисяч квадратних кілометрів”, - сказав Єнін.

За його словами, нині йдеться про первинне або так зване оперативне обстеження території.

Читайте також: Патрон став обличчям нового мобільного застосунку «Розмінування України»

“Тобто, насамперед після визволення території від ворога піротехніки ДСНС або вибухотехніки Національної поліції обстежують насамперед ключові автодорожні шляхи, присадибні ділянки, житлові приміщення, території навколо ліній електропередачі або інших об’єктів критичної інфраструктури. Надалі, безумовно, будуть обстежуватися й інші території, але ми починаємо саме з тих критичних розмінувань, щоб на ці місця і ці території повернулися люди”, - пояснив Єнін.

Як повідомляв Укрінформ, начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар заявив, що розмінування українських територій може тривати від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-