Аграрії залучили майже 31,5 мільярда гривень кредитів

Аграрії залучили майже 31,5 мільярда гривень кредитів

Укрінформ
Українські сільгоспвиробники станом на 25 травня залучили для проведення посівної кампанії 31,49 млрд грн кредитів.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Станом на 25 травня аграрії залучили 31 млрд 489 млн грн кредитів, із яких за програмою портфельних гарантій 80 % – 20 млрд 297 млн грн. Позику отримали 13 016 аграріїв» — йдеться в повідомленні.

Лідерами з кредитування є сільгоспвиробники Кіровоградської (4,8 млрд грн), Київської (3,4 млрд грн), Вінницької (2,9 млрд грн), Дніпропетровської (2,5 млрд грн) та Одеської (2,5 млрд грн) областей.

Також понад 1 млрд грн залучили аграрії Волинської, Львівської, Полтавської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей.

В Мінгарополітики нагадують, що пільгова програма з кредитування посівної кампанії завершується 31 травня, але міністерство розглядає можливість її продовження.

Читайте також: Кіровоградські аграрії експортують зерно автотранспортом та залізницею — ОВА

Як повідомлялося, у березні для підтримки с/г товаровиробників і успішного проведення посівної кампанії у період дії воєнного стану уряд вніс низку змін до програми «Доступні кредити 5-7-9%». Вони, зокрема, передбачають можливість отримання пільгових кредитів під 0 % річних із гарантією від Уряду на рівні 80%. Так, для отримання такого фінансування покриття заставою становитиме лише 20 % від суми кредиту, інші 80% забезпечуються гарантією із боку держави.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-