На Херсонщині загарбники викрали двох братів, понад три тижні - жодної інформації

На Херсонщині загарбники викрали двох братів, понад три тижні - жодної інформації

Укрінформ
На Херсонщині у селі Щасливцеве Генічеського району російські загарбники 3 травня затримали двох братів Едема і Рефата Асанових. Рідні досі не можуть дізнатися про їхню долю.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає Укрінформ.

"3 травня 2022 року близько 12 години дня в дім до Едема Асанова, мешканця села Щасливцеве, увірвалися озброєні російські солдати. Нічого не пояснивши й не пред'явивши жодних документів, обшукали весь будинок і прибудови у дворі, нічого не вилучили. Після завершення обшуку наказали господареві дому піти з ними. При цьому рідним Едема АСАНОВА пояснили, що його забирають на один день «для допиту»", - зазначив Чубаров.

За його словами, того ж дня подібним чином із власних домів були насильно забрані Рефат Асанов і ще кілька жителів села Щасливцеве. Через деякий час усіх, крім Асанових, відпустили. Про братів же звідтоді нічого не відомо. Пошуки Едема та Рефата Асанових їхніми рідними досі не дали жодних результатів. Хоча час від часу з'являлася інформація про те, що їх могли вивезти чи то в Нову Каховку, чи в Мелітополь.

Читайте також: Заступник голови Херсонської облради закликав не купувати і не приймати продукцію за рублі

Голова Меджлісу висловив надію, що хтось зможе повідомити щось про долю викрадених. Він також зазначив, що готовий надати додаткову інформацію про викрадення українським правоохоронним органам.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині загарбники викрадають мирних жителів, серед яких журналісти, керівники громад, депутати, активісти, учасники АТО, фермери, вчителі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-