Ворог при спробі перерізати трасу Лисичанськ – Бахмут пошкодив газопровід

Ворог при спробі перерізати трасу Лисичанськ – Бахмут пошкодив газопровід

Укрінформ
Агресор при спробі відрізати Луганщину від траси Лисичанськ – Бахмут пошкодив магістральний газопровід.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

«При спробі відрізати Луганщину від траси Лисичанськ – Бахмут росіяни пошкодили газопровід великого діаметру», - написав очільник області.

Він уточнив, що на межі Луганської та Донецької областей російські загарбники, намагаючись просунутися і захопити цей автошлях, влучили у магістральний газопровід діаметром 1 200 мм. Тиск у трубі одразу впав із 15 до 5 атм, що ставить під питання подальше газопостачання сусіднього регіону. Дістатися до розгерметизованої ділянки наразі вкрай складно через активні бойові дії.

Читайте також: У Донецькій області перекривають газ - через бойові дії пошкоджені магістральні трубопроводи

Однак, зазначив Гайдай, 36 тисяч споживачів із трьох населених пунктів Луганщини мають деякий запас блакитного палива за рахунок залишкового тиску у трубах.

Як повідомлялось, у зв’язку з пошкодженням магістральних газопроводів та відсутності альтернативних джерел постачання природного газу до Донецької області, АТ «Донецькоблгаз» вимушено, починаючи з 14:00 години 23 травня 2022 року, припиняє розподіл природного газу своїм споживачам». Це не стосується в Донецькій області сіл Комарської та Олександрівської ОТГ, бо в цих громадах під’єднання від іншого джерела розподілу природного газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-