Обстріли Донеччини і Луганщини: за минулу добу росіяни вбили 9 та поранили 13 людей

Обстріли Донеччини і Луганщини: за минулу добу росіяни вбили 9 та поранили 13 людей

Укрінформ
російські війська за минулу добу, 21 травня, обстріляли на Донеччині та Луганщині 45 населених пунктів, загинуло 9 та поранено 13 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Угруповання Об’єднаних сил у Фейсбуці

«За минулу добу, 21 травня, російські війська обстріляли 45 населених пунктів Луганської і Донецької областей. На сході України ворог зруйнував та пошкодив близько 100 цивільних об’єктів. Внаслідок ворожих обстрілів загинуло 9 людей, щонайменше 13 осіб поранено. Підрозділи ДСНС, які входять до угруповання Об’єднаних сил, продовжують пошуково-рятувальні роботи, інформація уточнюється», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що серед пошкоджених об’єктів - 79 житлових будинків, музична школа, будівля інституту іноземних мов, адмінбудівля науково-виробничого закладу Міністерства екології, цех машинобудівного заводу, цех коксохімічного заводу, приміщення міжнародної виробничої компанії, автомобільний міст, залізничне полотно, пожежне депо, цивільні та рятувальні автомобілі, лінії електропередачи, газопровідні труби.

Також повідомляється, що пожежно-рятувальні розрахунки ДСНС Донеччини ліквідували 5 пожеж у Торецьку, Миколаївці, Яровій, Святогірську. Через інтенсивні ворожі обстріли Луганщини гасіння пожеж у деяких населених пунктах неможливе.

Піротехніки ДСНС виявили та знешкодили 7 вибухонебезпечних предметів у Покровському районі. Рятувальники закликають не піднімати невідомі предмети та не чіпати нерозірвані снаряди, а викликати піротехніків за телефоном 101.

Крім того, рятувальники під обстрілами російських військ здійснили 27 виїздів на ліквідацію наслідків бойових дій: підвозили воду до постраждалих районів Авдіївки, Білицького, Красногорівки, Лисичанська; у Покровськ доставлена гуманітарна допомога людям, які переміщаються з небезпечних районів; тривають роботи з розбору завалів у Бахмуті та Сіверську.

Впродовж доби було евакуйовано 808 осіб. На 16:00 22 травня заплановане відправлення евакуаційного поїзда №234/233 Покровськ – Дніпро – Львів.

Також уточнюється, що змінений час дії комендантської години в Донецькій та Луганській областях. Від понеділка, 23 травня, обмеження на пересування та спеціальний режим світломаскування діятиме з 21:00 до 05:00.

Читайте також: Касетний обстріл Білозерки: троє загиблих та 10 зруйнованих будинків

Як повідомлялося, Збройні сили України за минулу добу, 21 травня, на Донецькому та Луганському напрямках відбили дев’ять атак ворога, знищено п’ять танків, чотири артилерійські системи, десять одиниць бойової броньованої техніки та два автомобілі противника. Підрозділи протиповітряної оброни уразили один БпЛА “Орлан-10”. Зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил збили дві крилаті ракети, а ударна авіація знищила дванадцять одиниць військової техніки ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-