Мобілізовані жителі «днр» шукають правозахисників, щоб утекти з війни – перехоплення СБУ

Мобілізовані жителі «днр» шукають правозахисників, щоб утекти з війни – перехоплення СБУ

Аудіо
Укрінформ
Мобілізовані жителі тимчасово окупованих районів Донецької області готові шукати допомоги у правозахисних організацій, щоб утекти з війни в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

У перехопленій розмові мобілізований житель так званої "днр" порівнює службу в російській армії з рабством, називає це порушенням прав людини і висловлює готовність до дезертирства.

"Хоть куда-то обратиться, ну, не знаю, по правам человека, в конце концов. Ё-моё, я что, в плену каком-то или в рабстве? Я не пойму вот это", - скаржиться він дружині.

Чоловік просить жінку пошукати, до кого можна звернутися за допомогою, бо сам він повністю розгублений.

"В россию не пожалуешься, потому, что это россия заставила, петушилину (ватажок "днр" Деніс пушилин - ред.) не пожалуешься, потому что он нас подарил или продал россии, Украине - я буду предателем…", - нарікає чоловік.

Читайте також: У рф клерки крадуть зарплати військових, поки ті воюють в Україні - перехоплення СБУ

СБУ нагадує, що охочі здатися в полон можуть телефонувати за номером 2402. Ця гаряча лінія спеціально створена для таких випадків, працює вона як для російських, так і для українських номерів.

Читайте також: Через втрати росіяни в ОРДЛО мобілізують людей із інвалідністю - СБУ

Як повідомляв Укрінформ, перехоплення СБУ свідчать про те, що військові російської федерації стріляють собі по ногах, щоб живими повернутися з війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-