Артилерія і ракети: Британія надасть Україні додаткову військову допомогу на £1,3 мільярда

Артилерія і ракети: Британія надасть Україні додаткову військову допомогу на £1,3 мільярда

Укрінформ
Прем'єр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 1,3 млрд фунтів стерлінгів.

Як передає Укрінформ, про це він написав у своєму Твіттері.

У рамках цієї допомоги Київ отримає далекобійну артилерію, протикорабельні ракети та безпілотники.

Прем'єр Великої Британії зазначив, що у них із Президентом Володимиром Зеленським відбулася широка дискусія, під час якої сторони обговорили, як можна зупинити глобальні економічні збитки, спричинені «безрозсудною блокадою путіним чорноморських портів».

Читайте також: Зеленський обговорив із Джонсоном оборонну підтримку та імпорт пального

«Ми терміново шукаємо варіанти відкриття важливих морських та наземних шляхів доставки українських запасів зерна», - написав Джонсон.

Він також зазначив, що 50 000 українців безпечно прибули до Великої Британії, «і ми робимо все можливе, щоб допомогти їм побудувати життя тут».

Читайте також: МЗС Британії надіслало £5 мільйонів на підтримку української армії

«З понад 100 000 віз, виданих за нашими схемами, і новими санкціями, накладеними на російські авіакомпанії сьогодні, наша рішучість непохитна – ми з Україною», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня Міністерство закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії надіслало 5 млн фунтів на підтримку Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-