З початку активної фази війни в Україні знешкодили 1976 авіабомб

З початку активної фази війни в Україні знешкодили 1976 авіабомб

Укрінформ
На розмінуванні звільнених від російських загарбників територій України працюють 600 піротехніків ДСНС, які з початку активної фази бойових дій виявили та знешкодили 112 тис. боєприпасів, зокрема 1976 авіабомб.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ сказав речник Державної служби з надзвичайних ситуацій Олександр Хорунжий.

“Зараз одним із найважливіших акцентів у роботі Державної служби з надзвичайних ситуацій є розмінування звільнених територій. По Україні на розмінуванні зайняті близько 600 піротехніків ДСНС, задіяно близько 250 одиниць спеціальної піротехнічної техніки. Загалом по Україні з початку активної фази війни виявлено і знешкоджено 112 тисяч боєприпасів, у тому числі 1976 авіабомб”, - сказав Хорунжий.

Він акцентував на обсягах розмінувань і на великій кількості знешкоджених боєприпасів у столичному регіоні.

Читайте також: На відновлення енергопостачання на деокупованій Київщині пішли 300 мільйонів - ОП

“У Київській області очищують території від вибухонебезпечних предметів 108 піротехніків ДСНС. Вже розміновано понад 12 тисяч гектарів території Київщини, знешкоджено понад 30 тисяч боєприпасів”, - підкреслив речник ДСНС.

Хорунжий додав, що крім особливо важливих задач з гасіння пожеж, розбирання завалів та розмінування, підрозділи ДСНС надають допомогу населенню з підвезення питної та технічної води, підключення об’єктів інфраструктури (особливо лікарень) до енергоживлення від енергогенераторів.

Читайте також: ДСНС отримала 85 дронів для розвідки та супроводу заходів з розмінування

Як повідомлялося, з початку вторгнення росії рятувальники ДСНС ліквідували понад 8500 пожеж, врятували 1310 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-