Червоний Хрест реєструє українських військових, які вийшли з «Азовсталі»

Червоний Хрест реєструє українських військових, які вийшли з «Азовсталі»

Укрінформ
МКЧХ почав реєструвати українських захисників, у тому числі поранених, яких евакуюють із заводу «Азовсталь».

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Оперативний ЗСУ.

«У вівторок, 17 травня, МКЧХ почав реєструвати українських захисників, у тому числі поранених, на прохання сторін, що залишають завод «Азовсталь». Робота продовжилася у середу, а потім у четвер. Зазначається, що «МКЧХ не транспортує військовополонених у місця їх подальшого утримання»«, - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що у ході проведеної реєстрації кожен український захисник заповнює анкету, вказуючи свої особисті дані, такі як ім'я та дата народження, а також найближчого родича. Ця інформація дозволяє Червоному Хресту стежити за долею взятих у полон осіб та допомагати їм залишатися на зв'язку зі своїми сім'ями.

Читайте також: У Міноборони прокоментували намір рф заборонити обмін бійців «Азова»

Як повідомляв Укрінформ, Україна ініціювала переговори з низкою країн та організацій до процесу переговорів з росією щодо визволення заблокованих на Азовсталі захисників Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників з заводу «Азовсталь«. 53 тяжкопоранені військовослужбовці доправлені до медичного закладу в Новоазовську, ще 211 захисників через гуманітарний коридор були евакуйовані до Оленівки з подальшим поверненням їх на підконтрольну Україні територію через процедуру обміну.

Фото: EFA-EPE

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-