російські війська вбили в Україні 231 дитину

російські війська вбили в Україні 231 дитину

Укрінформ
Війська росії від початку повномасштабного вторгнення вбили в Україні 231 дитину, ще принаймні 427 дітей поранені.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

“Станом на ранок 19 травня понад 658 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційними даними ювенальних прокурорів, 231 дитина загинула та понад 427 поранено”, - ідеться в повідомленні.

Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення у місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 144, Київській - 116, Харківській - 100, Чернігівській - 68, Херсонській - 48, Луганській - 47, Миколаївській - 44, Запорізькій - 28, Сумській - 17, у Києві - 16, Житомирській - 15.

17 травня ворог вкотре обстріляв Бахмут Донецької області. Внаслідок ракетного удару по житловому будинку тяжко травмовані діти 9, 12 та 17 років. 18 травня під завалами зруйнованого будинку рятувальники знайшли тіла жінки та 2-річної дитини.

Читайте також: До росії депортували понад 1,3 мільйона українців – Денісова

Також стало відомо про загибель 17-річної дівчини у Пологах Запорізької області внаслідок обстрілів російськими військами цивільної інфраструктури.

У Миколаївській області 16 травня на автодорозі підірвалися на міні восьмеро людей, серед яких 5-річна дівчинка. Усі вони отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Через бомбардування та обстріли збройними силами рф українських міст та сіл пошкоджено 1828 закладів освіти. При цьому 171 з них зруйнований повністю.

Читайте також: В ООН закликають гарантувати виїзд цивільних із зони бойових дій у будь-яку сторону

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я збирає інформацію про дітей, які зазнали травмувань під час війни з росією. Зібрані дані передаватимуться до Офісу Президента та спеціального фонду, які надаватимуть фінансову допомогу батькам або опікунам для лікування чи реабілітації дитини.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-