Кириленко: ЗСУ на Донеччині готові до атак ворога - нам їхні плани всі зрозумілі

Кириленко: ЗСУ на Донеччині готові до атак ворога - нам їхні плани всі зрозумілі

Укрінформ
Керівник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко назвав декілька напрямків наступу російських загарбників на Донеччину, до яких були і наразі готові ЗСУ.

Про це він повідомив на брифінгу в медіацентрі Україна - Укрінформ.

«Слов’янський напрямок починався з півночі області з населеного пункту Долина, це в’їзд у Донецьку область після Ізюма. План ворога був пройти швидко по нашій відремонтованій дорозі... Але ворог втратив багато сили і техніки… Потім Лиманський напрямок, ворог розподіляє свої сили ліворуч і праворуч – на Лиман і Барвінкове. І зараз приблизно вже три тижні бої точаться на цьому Лиманському напрямку. Лиман контролюють ЗСУ… Напрямок донецький – це Авдіївка. Сьогодні також були спроби прориву. Наші збройні сили тримають позиції. Найбільше, чим він бере – це живою силою і технікою. Їх просто дуже багато. Але ми їх як нищили, так і будемо продовжувати захищати свою землю», - заявив Кириленко.

Він підкреслив, що українські захисники готові до атак ворога, і «нам їх плани всі зрозумілі».

Керівник області ще раз підкреслив високу значимість того, що зробили відважні захисники Маріуполя, стримуючи просування агресора з півдня країни.

«Саме українські захисники Маріуполя змінили хід наступу загарбників з півдня... Маріуполь був тим стримувачем, який не могли взяти», - наголосив Кириленко.

Читайте також: Ситуація на Донеччині: Кириленко назвав найгарячіші точки

Він зазначив, що наразі на Донеччині по всій лінії фронту лунають постійні ворожі обстріли і вдень, і вночі. Обстрілюються такі населені пункти, як Мар’їнка, Красногорівка, Авдіївка, Торецьк, Велика Новосілка. Минулої доби також авіаударами були обстріляні Бахмут, Костянтинівка, Соледар, а це відносно віддалені міста, це 20-30 км від лінії фронту.

«За добу знищено фактично три школи, один гуртожиток і зруйновано фактично повністю підприємство з іноземними інвестиціями «КНАУФ гіпс Донбас», яке займалось виробництвом будівельних матеріалів. Тому ворог свою тактику не вгамовує, нищить цивільну інфраструктуру…», - перерахував Кириленко. Та ще раз підкреслив, що тактика у ворога – це залякування, та їх мета - посіяти панічні настрої у населення.

Читайте також: війська рф знищили школу в Авдіївці – стріляли фосфорними боєприпасами

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-