Денисенко сподівається, що незабаром уся Харківщина буде деокупована

Денисенко сподівається, що незабаром уся Харківщина буде деокупована

Укрінформ
Наразі атаки росіян на Ізюмському напрямку захлинаються, наразі наступи ворога на цьому напрямку призупинилися.

Про це радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко поінформував у ефірі українських телеканалів, передає кореспондент Укрінформу.

«Щодо Ізюмського напрямку – поки що їхні атаки захлинаються, точно так само, як і їхня атака у Авдіївці захлинулася, і у понеділок Генштаб поінформував про те, що вони відкинуті на свої попередні позиції», - заявив радник глави МВС.

Він висловив сподівання, що незабаром уся Харківщина буде деокупована і українські бійці зможуть вийти на кордон із рф. На його переконання, контрнаступ на цьому напрямку уже неможливо буде зупинити. Радник міністра додав, що росіяни це теж відчувають, і саме тому вони подекуди хаотично, а інколи і не хаотично, відступають та підривають мости, щоб сповільнити наш наступ.

Читайте також: На Харківщині сили тероборони вийшли до кордону з росією

«Але цей контрнаступ, з моєї точки зору, уже зупинити буде практично нереалістично. І насправді це дуже важливо, бо вони остерігаються, що завдяки цьому ми зможемо зайти в тил їхнього угрупування, у тому числі. Тому і наступи на Ізюмському напрямку наразі багато у чому призупинилися», - уточнив він.

Щодо ситуації на передовій, Денисенко зазначив, що наразі є розуміння того, що ключовою точкою скупчення і наступу росіян є Луганщина, перш за все Сєвєродонецьк.

«Ми бачили відео щодо підірваного моста між Рубіжним і Сєвєродонецьком, і ми розуміємо, що росіяни концентруються там, і у принципі, це єдина точка, де вони насправді, теоретично можуть мати якісь певні просування. Тому у цьому випадку вони саме на цьому концентруються, і саме там, все ж таки, буде, напевне, найгарячіше у найближчі дні», - уточнив радник міністра.

Читайте також: На Луганщині ворог зазнає втрат та відступає біля Сєвєродонецька – Гайдай

Відповідаючи на питання щодо загрози кільця, Денисенко заявив, що саме тому росіяни у напрямку Сєвєродонецька і концентруються.

«Вони спочатку думали брати у кільце взагалі усі Донецьку і Луганську області, тут уже точно можна сказати, що наразі їм нічого не вдається, тому вони сконцентрувалися саме там. Я думаю, що їм теж нічого не вдасться, але, справді, це будуть дуже гарячі дні», - сказав він.

Як повідомлялося, 14 травня Денисенко заявив, що наразі ключові бойові дії зосереджені на Луганщині.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-