росія готує близько 2,5 тисячі резервістів у сусідніх з Україною областях

росія готує близько 2,5 тисячі резервістів у сусідніх з Україною областях

Дані Генштабу
Укрінформ
У сусідніх з Україною областях російської федерації здійснюється підготовка близько 2,5 тис. резервістів, яких планується відправити на війну.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, станом на 18:00 15 травня російські війська не припиняють ведення наступальних дій у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської й Херсонської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом.

На Волинському та Поліському напрямках активних дій підрозділів ворога не відзначається. Генштаб не бачить ознак формування наступальних угруповань.

Читайте також: росія не досягає своїх стратегічних цілей у війні проти України - генсек НАТО

Підрозділи збройних сил республіки білорусь продовжують виконувати завдання з прикриття ділянки українсько-білоруського кордону.

На Сіверському напрямку противник посилено охороняє ділянки українсько-російського кордону в Курській та Бєлгородській областях.

Ворог обстрілював українські території й завдавав ракетних авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі в районах сіл Шипилівка та Шевченкове Сумської області.

На Харківському напрямку основні зусилля загарбники зосереджували на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування українських військ до державного кордону з рф.

Читайте також: В Україні ліквідували вже близько 27,4 тисячі військових рф

За інформацією Генштабу, на цьому напрямку противник використовує підрозділи, сформовані під час мобілізації на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Крім того, російські війська систематично обстрілювали населені пункти Руські Тишки, Тернова та Петрівка. Безуспішно намагаються вести наступальні та штурмові дії в районах сіл Довгеньке й Богородичне.

На Донецькому напрямку противник продовжує інтенсивні обстріли вздовж лінії зіткнення та намагається закріпитися на зайнятих позиціях, поповнює запаси боєприпасів і пального.

Основні зусилля ворог продовжував зосереджувати на Лиманському, Сєвєродонецькому, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямках.

Читайте також: росіяни за добу 30 разів обстріляли Луганщину

За даними Генштабу, російські війська зазнають значних втрат у живій силі та техніці. На окремих напрямках укомплектованість підрозділів, за результатами бойових дій, становить менше ніж 20%.

На Попаснянському напрямку через великі втрати та неспроможність діяти самостійно підрозділи повітряно-десантних військ рф об’єднуються з представниками російських приватних військових компаній для подальших дій у складі зведених підрозділів.

На Сєвєродонецькому напрямку ворог за підтримки артилерії вів бойові дії поблизу населеного пункту Тошківка. У районі Борівського загарбники зазнали втрат і відступили.

На Бахмутському напрямку тривають бойові дії в районі Комишувахи.

На Авдіївському напрямку противник вів бойові дії та зазнав втрат біля населених пунктів Піски й Новокалинове, на окремих ділянках застосував важкі вогнеметні системи.

Читайте також: росіяни пишуть «Help Mariupol» на авіабомбах, які скидають на Азовсталь

На Курахівському напрямку, за підтримки артилерії, російські війська вели штурмові та наступальні дії, однак успіху не мали.

У Маріуполі ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на блокуванні та ураженні українських захисників у районі заводу “Азовсталь”, завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів.

Читайте також: Майже всі американські гаубиці вже в Україні - посольство США

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська рф намагалися здійснювати вогневе ураження українських військ із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії та мінометів. Були спроби вести контрбатарейну боротьбу.

На Південнобузькому напрямку підрозділи противника активних бойових дій не вели.

На Криворізькому та Миколаївському напрямках ворог обстрілював підрозділи українських військ зі ствольної артилерії та мінометів, продовжує інженерне обладнання зайнятих позицій.

За даними Генштабу, командування збройних сил рф намагається комплектувати та поповнювати втрати своїх військ за рахунок резервістів.

Читайте також: Ворог підтверджує, що використовує в Україні фосфорні і касетні бомби – СБУ

Зокрема, на полігонах у Воронезькій, Бєлгородській та Ростовській областях здійснюється підготовка до 2,5 тис. резервістів. Їх планується направити на територію України для участі у війні.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 15 травня ліквідували близько 27 400 (+200) російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-