СNN показав холоднокровне вбивство солдатами рф двох беззбройних людей під Києвом

СNN показав холоднокровне вбивство солдатами рф двох беззбройних людей під Києвом

Відео
Укрінформ
Російські солдати застрелили в спини двох беззбройних мирних жителів, коли відходили після зіткнень на околицях Києва. 

Відео з камер відеоспостереження оприлюднив телеканал CNN, передає Укрінформ.

«Обидва цивільні загинули після безсердечної стрілянини, яка суперечить так званим правилам війни, що забороняють нападати на цивільних осіб», - вказує телеканал.

Журналісти CNN встановили особи загиблих. Це власник автосалону, ім’я якого родина попросила не оприлюднювати, та 68-річний Леонід Пляц, який працював в автосалоні сторожем.

На відео видно, що двоє цивільних українців спочатку розмовляють з російськими солдатами, які намагалися проникнути на територію автосалону, але за кілька хвилин, коли чоловіки повертаються та рухаються від солдатів вглиб автосалону, російські окупанти стріляють їм у спини.

Читайте також: Загарбники пригнали викрадені з Мелітополя комбайни до Чечні, але не можуть їх увімкнути – CNN

Камери відеоспостереження зафіксували першу спробу росіян захопити Київ у березні. Тоді на головній трасі до столиці відбувалися запеклі бої - українські війська протистояли російським військам та танкам з метою зупинки наступу.

«Але те, що сталося біля автосалону 16 березня, не було боєм між військовими і навіть не між військовими та озброєними цивільними… Це було боягузливе, холоднокровне вбивство двох беззбройних людей», - йдеться в сюжеті.

Після розстрілу чоловіків п’ятеро російських військових проникли в автосалон і почали його грабувати. На той момент охоронець ще був живим. На відео видно як він із зусиллям підвівся на ноги та наклав собі на стегно щось схоже на джгут, дістався до посту охорони та викликав допомогу. Прибулі на місце добровольці, яким спочатку довелося протистояти російським військовим, застали чоловіка живим, але не змогли його врятувати.

Телеканал вказує, що на основі відео прокуратура проводиться розслідування вбивства як воєнного злочину.

Як повідомляв Укрінформ, понад місяць окремі частини Київської, Чернігівської та Сумської області перебували в окупації. На початку квітня їх повністю звільнили від російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-