Після вторгнення рф обсяги розмінування в Україні зросли майже вдесятеро - ДСНС

Після вторгнення рф обсяги розмінування в Україні зросли майже вдесятеро - ДСНС

Укрінформ
Після повномасштабного вторгнення рф обсяги робіт із розмінування територій України зросли майже в десять разів.

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна-Укрінформ сказав начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар.

«У порівнянні з періодом до широкомасштабного вторгнення рф обсяги робіт з розмінування територій нашої держави зросли майже у десять разів. Усього з початку повномасштабної війни ДСНС було обстежено близько 20 тисяч гектарів території, вилучено та знешкоджено більш як 103 тисяч мін і боєприпасів, з яких майже 2 тисячі авіабомб різного калібру», - поінформував Бондар.

Читайте також: Кабмін збільшив кількість піротехніків ДСНС на 400 осіб

На запитання про використання загарбниками заборонених боєприпасів, які рятувальникам доводилося вилучати, представник ДСНС відповів, що таких випадків дуже багато. «Застосовуються реактивні системи з касетними елементами, які несуть дуже велику загрозу для цивільного населення», - уточнив Бондар.

Він додав, що світова спільнота не залишає Україну наодинці з викликами, які постали перед нашою державою внаслідок забруднення населених пунктів і територій вибухонебезпечними предметами. Уже багато країн відгукнулися на наші звернення та готові залучити свої команди до розмінування української землі.

Читайте також: Розмінування України може тривати 5-10 років – ДСНС

Також, як зазначив Бондар, ДСНС активно співпрацює і з іноземними організаціями у сфері розмінування. «Уже розгортається діяльність операційних команд Данської ради у справах біженців. ДСНС надає всіляку підтримку цій організації, розпочаті практичні заходи з розмінування територій нашої держави», - резюмував він.

Як повідомляв Укрінформ, щодня піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій вилучають від 2 до 5 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-