Від обстрілів росіянами евакуаційних колон загинули 33 цивільних, з них п’ятеро - діти

Від обстрілів росіянами евакуаційних колон загинули 33 цивільних, з них п’ятеро - діти

Укрінформ
Національна поліція порушила 74 кримінальних провадження щодо обстрілу окупантами евакуаційних колон; зафіксовано 45 таких обстрілів, загинули 33 людини, з них п’ятеро дітей.

Про це на спеціальному брифінгу у Медіацентрі Україна - Укрінформ заявив начальник департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв.

Читайте також: Ворог обстрілює Донеччину з авіації й артилерії - за добу зруйновані 45 цивільних будівель

«Від самого початку збройної агресії росії поліцейськими надавалася допомога та забезпечено заходи з евакуації понад 1,5 мільйона громадян України. Під час евакуації мали місце відкриття вогню та обстріли з боку окупантів по евакуаційних колонах. За цей час відкрито 74 кримінальних провадження: внаслідок 45 обстрілів загинули 33 громадянина і з них п’ятеро дітей", - сказав Сергєєв.

Читайте також: У Маріуполі на евакуацію чекають ще 100 тисяч мешканців - мер

За його словами, нині поліцейські Донеччини, Луганщини, Харківщини та Запоріжжя допомагають мешканцям вийти з території бойових дій та проходженні "зеленим коридором". У лютому-березні такі заходи здійснювали також поліцейські Київщини, Сумщини, Чернігівщини.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення. Російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. США, ЄС та інші країни продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-