Штурм «Азовсталі»: над меткомбінатом - густий чорний дим

Штурм «Азовсталі»: над меткомбінатом - густий чорний дим

Відео
Укрінформ
У мережі з'явилося відео, на якому видно густий чорний дим над металургійним комбінатом "Азовсталь" у Маріуполі.

Кількасекундний ролик оприлюднив у Телеграмі радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

"Маріуполь. Азовсталь. Прямо зараз. Пекло, що зійшло на землю", - написав радник мера.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Андрющенко інформував про заяву ватажка «ДНР» Дениса Пушиліна, який заявив, що через відсутність цивільних на "Азовсталі" у нього розв’язані руки. російські загарбники атакують захисників Маріуполя не тільки авіацією та артилерією, а й знову танками, та намагаються живою силою піти на прорив.

Читайте також: «Азовсталь» палає після бомбардувань, ворог намагається прорватися танками

Полк "Азов" повідомив, що за добу 10 травня російські загарбники здійснили 38 авіанальотів на «Азовсталь», в тому числі 4 вильоти стратегічних бомбардувальників.

На території меткомбінату тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує, люди помирають у муках.

Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату «Азовсталь» евакуйовано, і цю частину маріупольської гуманітарної операції завершено.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада працює над дипломатичними варіантами для порятунку українських військових, які перебувають на території комбінату «Азовсталь».

Фото: Sky News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-